Foto: EPA

Stigao centar

Službeno: Tavares potpisao za Real

M. Šljivak

Walter Tavares od danas je novi košarkaš Real Madrida.

Ovaj 25-godišnji košarkaš stigao je među Kraljeve kao zamjena za povrijeđene Ogenjena Kuzmića i Gustava Ayona koji su na višemjesečnoj pauzi.

Tavares u Real dolazi iz redova NBDL ligaša Rapotors 095 gdje je igrao i prošle sezone, a sa timom iz Madrida je potpisao trogodišnji ugovor.

Radi se o košarkašu koji je košarku počeo igrati sa 17 godina. Slučajno ga je u rodno Kape Verdeu otkrio njemački turist i preko određenih veza ga je doveo u Evropu.

Karijeru je počeo u Španiji. Igrao je za Gran Canariju, a zatim se okušao i u NBA ligi gdje je nastupao za Atlanta Hawkse i Cleveland Cavalierse.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ipak, većinu vremena je proveo u NBDL ligi gdje je prošle sezone bio izabran za najboljeg defanzivca uz izbor u idealnu petorku.

Činjenica da je visok 221 centimetar govori da će Realu vjerovatno biti od velike pomoći, jer se radi o zaista odličnom igraču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.