FIFA na potezu

Veliki skandal na meču Južne Koreje i Kolumbije

Edmir Škorić

Kolumbija i Južna Koreja odigrali su danas prijateljski meč, a južnoamerička selekcija poražena je s 2:1.

Ovaj susret obilježio je incident u kojem je glavnu riječ vodio kolumbijski nogometaš Edwin Cardona, koji je nakon naguravanja s protivničkim igračima, u jednom trenutku pogledao Tottenhamovog ofanzivca Sona i gestikulacijom rukama aludirao na naškiljene oči, što je svakako okarakterisano kao rasistički potez.

"Nisam vidio tu situaciju i ne mogu da je komentarišem", kazao je selektor Kolumbije Jose Pekerman, dodavši: "Da sam vidio, možda bih nešto i rekao na tu temu, ali takve se stvari dešavaju tokom utakmice".

U Kolumbiji su ovo nazvali "smiješnim i nevidljivim incidentom", dok su u Aziji osudili potez Cardone i žele da ga FIFA žestoko kazni, a moglo bi se desiti da Svjetska nogometna federacija "ohladi" po svemu sudeći rasistički nastrojenog Kolumbijca.

Son, dvostruki strijelac za Južnu Koreju, doživio je veliku neprijatnost, ali utjeha mu može biti da je s dva gola pokazao Kolumbijcima ko je bolji u ovom trenutku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.