Komične greške Kolumbije za poraz od Južne Koreje

Son postigao majstorski gol

Komične greške Kolumbije za poraz od Južne Koreje

M. Šljivak

Selekcija Južne Koreje pobijedila je Kolumbiju sa 2:1 u prijateljskom susretu odigranom u Suwonu.

Junak pobjede domaćeg tima je fudbaler Tottenhama Son Heung-Min koji je postigao oba gola.

U 11. minuti je Koreja stigla do vodstva. Son je fantastično izbacio defanzivce Kolumbije i loptu je kroz noge Cristiana Zapate poslao u mrežu za prednost od 1:0.

Ovaj rezultat se na semaforu zadržao do 61. minute kada je viđen i drugi pogodak. Son je šutirao, a protivnički golman Castellanos pravi početničku grešku i lopta odlazi u mreu za prednost od 2:0.

Uspjela je Kolumbija preko Cristiana Zapate da smanji prednost Koreje u 76. minuti na 2:1, ali do kraja nisu uspjeli da dođu do poravnanja i pobjeda je pripala domaćoj selekciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prijateljske utakmice:

Južna Koreja - Kolumbija 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi