Foto: EPA

Cijena je 20 miliona funti

United odlučio: Prodajemo Shawa

M. Šljivak

Manchester United odlučio je prodati Lukea Shawa u januaru.

Ovaj 22-godišnji lijevi bek je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera u Engleskoj, ali su ga nakon dolaska u United zadesile mnogobrojne povrede zbog kojih je nastupio u samo 32 meča Premier lige.

Čini se kako je njegovo vrijeme na Old Traffordu isteklo. Jose Mourinho više ne računa na njega i odlučeno je da se Shaw proda u januarskom prelaznom roku.

Crveni đavoli su za njega postavili cijenu od 20 miliona funti, a klub koji se interesuje za njega je Southampton, odakle je 2014. godine i stigao u Manchester za 30 miliona funti.

Njegovo mjesto zauzeće neki drugi igrač, a United je ozbiljno zainteresovan za fudbalera Tottenhama Dannyja Rosea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.