EPA

Oglasio se Max Verstappen, vozač Red Bulla

"Bili smo dobri, ali to nam nije dovoljno"

Eldar Ganibegović

Max Verstappen je zauzeo četvrtu poziciju u kvalifikacijma za VN Brazila. Međutim, mladi vozač Red Bulla nije bio zadovoljan rezultatom svoje vožnje.

Valtteri Bottas je završio prvi, dok je Sebastain Vettel bio drugi, a treće mjesto je pripalo Kimiju Raikkonenu. Lewsi Hmilton je razbio svoj Mercedes tijekom prve kvalifikacijske runde pa će tako u glavnoj utrci startati kao posljednji.

"Mislim da smo maksimizirali rezultat. Jesam li zadovoljan? Pa i ne baš", rekao je Verstappen.

"Cijeli vikend smo tražili taj balans bolida i nismo uspjeli sve posložiti kako treba. Nisam nisam ni očekivao da bi mogli pobijediti Ferrari ili Mercedes na ovoj stazi."

"Znate, ovo nije naša staza , ali napravili smo dosta dobar rezultat. Izvukli smo maksimum, ali to nam nije dovoljno", dodao je vozač Red Bulla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.