Foto: EPA

Slovenac obrukao košarkaša Barcelone

Protivnici u strahu: Dončić lomi zglobove

Jučer je u Madridu u okviru ACB lige odigran košarkaški El Clasico, a Barcelone je uspjela iznenaditi Real i slaviti pobjedu rezultatom 84:80.

Kraljevskom klubu ni nova sjajna partija mladog Luke Dončića nije bila dovoljna da izbjegne poraz. Ipak, Dončić koji je jučer postigao 20 poena za svoju ekipu je u nekoliko navrata digao domaću publiku na noge sjajnim potezima.

Jedan od najboljih poteza susreta Dončić je izveo već u prvoj četvrtini kada je sjajnim "crossoverom" potpuno izbacio iz igre Adriena Moermana, koji je završio na parketu.

Upravo je Dončićeva "žrtva", Adrien Moerman, bio najefikasniji u redovima Barcelone sa 19 postignutih poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.