Službeno: Tavares potpisao za Real
Foto: EPA

Stigao centar

Službeno: Tavares potpisao za Real

M. Šljivak

Walter Tavares od danas je novi košarkaš Real Madrida.

Ovaj 25-godišnji košarkaš stigao je među Kraljeve kao zamjena za povrijeđene Ogenjena Kuzmića i Gustava Ayona koji su na višemjesečnoj pauzi.

Tavares u Real dolazi iz redova NBDL ligaša Rapotors 095 gdje je igrao i prošle sezone, a sa timom iz Madrida je potpisao trogodišnji ugovor.

Radi se o košarkašu koji je košarku počeo igrati sa 17 godina. Slučajno ga je u rodno Kape Verdeu otkrio njemački turist i preko određenih veza ga je doveo u Evropu.

Karijeru je počeo u Španiji. Igrao je za Gran Canariju, a zatim se okušao i u NBA ligi gdje je nastupao za Atlanta Hawkse i Cleveland Cavalierse.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ipak, većinu vremena je proveo u NBDL ligi gdje je prošle sezone bio izabran za najboljeg defanzivca uz izbor u idealnu petorku.

Činjenica da je visok 221 centimetar govori da će Realu vjerovatno biti od velike pomoći, jer se radi o zaista odličnom igraču.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi