Foto: EPA

Tri godine igrao za Real

Kaka o iskustvu u Realu: Tamo je sve ekstremno

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte Ricardo Kaka (35) u razgovoru za El Espectador podijelio je svoje iskustvo iz Real Madrida.

Proslavljeni brazilski nogometaš je na Santiago Bernebeu bio stigao u ljeto 2010. iz Milana, a za tri godine provedene u španskoj prijestolnici je u 120 odigranih utakmica postigao 29 pogodaka uz 39 asistencija. 

Danas kada je epizoda u Realu daleko iza njega nije oklijevao da govori o poteškoćama s kojim se susretao u tom razdoblju. 

"U Realu je sve esktremno, kako kod dobrih stvari, tako i kod loših. Morate se znati prilagoditi tome kako će mediji i navijači reagovati u određenim situacijama", kazao je Kaka za El Espectador, dodavši pritom kako ne žali zbog odluke da pređe u kraljevski klub.

"Real je nevjerovatno iskustvo za svakog nogometaša. Tu sam sazrio." 

Osvrnuo se Kaka i na borbu za Ballon d'Or. Vjeruje da će prestižno priznanje uskoro završiti u rukama njegovog sunarodnjaka.

"Nogomet nije znanost, pa je teško reći što nosi budućnosti, ali uvjeren sam da će nakon Cristiana Ronalda i Lionela Messija, nagradu osvojiti Neymar", podvukao je Kaka. 

Kaka je, inače, posljednji profesionalni angažman imao u američkom Orlando Cityju od kojeg se oprostio prošlog mjeseca. Špekuliše se da se ovaj brazilski virtuoz namjerava vratiti u Sao Paulo, klub u kojem je i počeo svoj uspon do zvijezda. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.