Više od prijatelja

Ima neka tajna veza, tajna veza između Lokosa i Dinama

Edmir Škorić

Lokomotiva i Dinamo su prijateljski klubovi i između ova dva tima postoji neka tajna veza, jako uspješna.

Lokomotiva je protiv Dinama igrala čak 26 puta u Hrvatskoj, ali samo je jednom uspjela da remizira uz čak 25 poraza. Jedni remi dogodio se u sezoni 2013/14. kada je Dinamo već bio izborio titulu.

Pojedini hrvatski mediji sutrašnji duel Dinama i Lokomotive najavljuju riječima da "igrači praktički ne moraju da izađu na teren jer je rezultat ionako unaprijed poznat".

I često se dešava da 'mali' pobjeđuju velike u nogometu, ali u slučaju Lokosa i Dinama ta se čuda ne dešavaju i pitanje je hoće li se desiti. Dinamo će pobijediti, u to nema sumnje. 

Zanimljivo da je na 26 mečeva samo Frano Mlinar dobio crveni karton i skromnih 1,7 žutih kartona po meču kada se sastaju ovi rivali. 

Zvuči nevjerovatno podatak da je iz Dinama u Lokomotivu i obrnuto otišlo čak 128 igrača, što je svjetski rekord kada je u pitanju razmjena između dva kluba. 

Večernji list na svom portalu izdvaja zanimljivu stvar i naglašava da je klupski mail Lokomotive glasio nklokomotiva@nk-dinamo.hr. Da, postoji neka jaka i čvrsta tajna veza između ove dvije ekipe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Obzirom da Dinamo i Lokomotiva igraju četiri meča u toku prvenstva, može se zaključiti da Modri u prvenstvo kreću s 12 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.