Foto: EPA

La Liga

Madridski derbi bez pogodaka

Edmir Škorić

Madridski derbi između Atletico i Reala završen je podjelom bodova i s nepopularnim rezultatom 0:0.

Obje ekipe nisu najbolje otvorile sezonu i često su kiksali u ranijih 11 utakmica, pa je ovaj meč bio imperativ i za jedne i za druge.

Očekivano teška utakmica na Wanda Metropolianu,  gdje su Diego Simeone i Zinedine Zidane od svojih igrača tražili isključivo pobjedu, pa je viđeno dosta dobrih šansi, no ne i pogodaka.

Correa je u četvrtoj minuti zaprijetio gostima, ali je pucao pored gola. U 32. minuti Kroos uzvraća, no i on je neprecozan, a onda dobri pokušaji Ronalda i Ramosa, Oblak i nepreciznost su se ispriječili na putu do Realovog vodstva.

I u nastavku siloviti napadi na obje strane, žestok tempo, no nedovoljan broj pravih šansi, mada je Gameiro umalo u 79. minuti zatresao mrežu gostiju, ali je neko s gol-linije spasio, da bi potom Ronaldovu bombu iz slobodnjaka zaustavio sjajni Oblak.

Ostalo je 0:0, Atletico i dalje nije poražen u La Ligi ove sezone, a to za sada polazi za nogom još jedino igračima Barcelone i Valencije. Madridski timovi su sa po 24 boda smješteni na trećem i četvrtom mjestu, Valencia ima tri boda više i utakmcu manje, a lider je Barcelona s 34 boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 12. kolo:
Atletico - Real 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.