Rekorder Bayerna

Strašne brojke: Heynckes stigao do 500. pobjede

Edmir Škorić

Jupp Heynckes je upisao jubilarnu 500. pobjedu u Bayern Minhenu.

Bayern je jučer s 3:0 deklasirao Augsburg i učvrstio se na prvom mjestu, a Heynckes je ubilježio 500. pobjedu kako igra ili trenira najveći njemački klub.

"To je iznenađenje za mene. Ne opterećujem se mnogo statistikom i brojevima. Ali, to je impresivan broj. Imao sam dugu karijeru kao igrač i sada kao trener. Nije bilo planirano", kazao je Heynckes.

Kaio igrač je upisao 174, a kao trener Bayerna 326 pobjeda. Bayern je uostalom postao prva ekipa koja je prešla granicu od 3000 bodova u Bundesligi i sada su na 3001 bodu, a to su ostovarili odigravši 1784 utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Heynckesu je ovo treći trenerski mandat u Minhenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.