Foto: Screenshot

Splićani gostovali u Puli

Navijači Hajduka prekinuli utakmicu i vrijeđali igrače

Joan Carillo je nakon nekoliko loših rezultata i šokantnog poraza od Rudeša na Poljudu dobio otkaz u Hajduku, a za trenera Splićana je imenovan Željko Kopić.

Kopić je odlično počeo svoj mandat na klupi Hajduka, gostujućom pobjedom nad Istrom 1961 rezultatom 1:3.

Ipak, ova utakmica nije protekla bez incidenata nezadovoljnih navijača Hajduka. Igrala se tek 16. minuta kada je popularna Torcida izazvala prekid susreta ubacivanjem baklji u teren.

Uz to navijači Hajduka su igračima splitskog kluba uputili i uvredljive poruke, pa se stadionom Aldo Drosina u Puli prolomilo: "Igrajte pi*kice".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je na kraju slavio laganu pobjedu. Gosti su do vodstva došli u 8. minuti preko Lopeza, da bi Erceg u 42. udvostručio prednost svoje ekipe.

Said je u 43. pogodio za 3:0, a domaći su uspjeli samo ublažiti poraz i to preko Kitanovskog u 66. minuti susreta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.