Foto: EPA

Belgijanac zaradio suspenziju

De Bruyne propušta gostovanje kod Shakhtara

Belgijski fudbaler Kevin De Bruyne propustit će narednu utakmicu Manchester Cityja u Ligi prvaka. 

Ekipa koju sa klupe predvodi Pep Guardiola gostovat će u Ukrajini kod Shakhtara, a De Bruyne neće biti na raspolaganju svom treneru zbog suspenzije. 

Belgijanac je dobio žuti karton tokom sinoćnjeg susreta protiv Feyenoorda na domaćem terenu i zbog toga neće moći igrati naredni meč. Naravno, City je već ranije osigurao nastup u osmini finala Lige prvaka, a De Bruyne je vjerovatno namjerno dobio karton kako bi 'očistio' kartone pred knock-out fazu. 

Podsjetimo, City je pobijedio na Etihadu Feyenoord i zadržao je maksimalan učinak u svojoj grupi, a njihovo gostovanje kod Shakhtara imat će veliki značaj za ekipu Napolija koja se nada porazu ukrajinske ekipe i svojoj pobjedi protiv Feyenoorda kako bi se plasirala u osminu finala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.