Foto: EPA

Liga prvaka je njegovo takmičenje

Nevjerovatni Ronaldo oborio još jedan rekord

Portugalski majstor Cristiano Ronaldo u sinoćnjem meču protiv APOEL-a potvrdio je da je Liga prvaka njegovo takmičenje. 

Real Madrid je pobijedio na Kipru sa visokih 6:0, a Ronaldo je bio strijelac dva gola. Portugalac na svom kontu ove sezone ima već osam golova u Ligi prvaka i, naravno, prvi je strijelac, a osim toga sa ta dva gola oborio je još jedan rekord.

Naime, on sada ima čak 18 golova u ovoj kalendarskoj godini u Ligi prvaka i prestigao je svoj rekord iz kalendarske godine 2015. kada je na svom kontu imao 16 golova. 

Kada govorimo o ovoj listi, na trećem mjestu je također Cristiano Ronaldo sa 15 golova u kalendarskoj godini 2013., a potpom slijedi Messi sa 13 golova 2016. godine.

Nevjerovatan je podatak da Ronaldo i Messi zauzimaju prvih devet pozicija na ovoj listi, a tek na 10. mjestu slijedi napadač Bayerna Robert Lewandowski sa 11 golova 2015. godine. Ovo je samo još jedan u nizu podataka koliko su Ronaldo i Messi dominantni u odnosu na sve ostale fudbalere. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.