Bh. stručnjak ostao bez posla

Nenad Marković više nije trener Tenerifa

Bh. košarkaški sturčnjak Nenad Marković danas je sporazumno raskinuo ugovor sa Tenerifima. 

Uprava Tenerifa je raskinula ugovor s Markovićem nakon što je španski klub u proteklom periodu bilježio loše rezultate, a odluka o razlazu između dvije strane je potvrđena i na klupskoj stranici. 

Klub sa Kanarskih ostrva zahvalio se Markoviću na saradnji i poželio mu sreću na profesionalnom i osobnom planu.

Marković je na kormilo Tenerifa stigao ljetos. Na startu sezone klub je pod njegovim vodstvom bilježio izuzetno dobre rezultate i bio je u samom vrhu prvenstva, ali onda je uslijedila serija loših rezultata, nakon koje je došlo do raskida saradnje. 

Pored Tenerifa, Marković je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio ekipe Bosne, Panioniosa, KAOD-a, Trabzona i Karsiyake.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.