Njemačka Bundesliga

Sjajni Ibišević sa dva gola donio pobjedu Herthi kod Kolna

Fudbaleri Herthe slavili su pobjedu danas na gostovanju kod Kolna sa 2:0 u okviru 13. kola njemačke Bundeslige.  

Hertha je povela u 17. minuti, a strijelac je bio nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević. Vedo se najbolje snašao nakon kornera u šesnaestercu domaćih i nekako je uspio da 'ugura' loptu u mrežu za vodstvo svog tima.

To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. U nastavku susreta Hertha je postigla još jedan pogodak i to ponovo preko Ibiševića. Bh. napadač je ovog puta pogodio sa bijele tačke za potvrdu pobjede gostiju.

Inače, Ibiševiću je ovo bio već četvrti gol na posljednje tri utakmice u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha se nakon ove pobjede probila do 11. pozicije sa 17 osovjenih bodova, dok je Koln ostao posljednji na tabeli sa samo dva osvojena boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.