Fuenlabrada časno ispala

Malo čudo Fuenlabrade u Madridu, ali Real ide dalje

Edmir Škorić, foto: EPA

Real Madrid se mučio u revanšu šesnaestine finala Kupa Kralja protiv Fuenlabrade, pa je niželigaš oduševio sve i stigao do 2:2. Rezultat koji im u suštini ništa ne donosi, ali slave ga gostujući nogometaši i navijači.

Madriđani su u prvom susretu slavili s 2:0, pa je Zinedine Zidane večeras šansu dao rezervistima i mladim igračima, koji su na kraju ipak pomalo razočarali, odigravši 2:2 s autsajderom.

Mada, gosti iz Fuenlabrade počeli su da se nadaju čudu kada je Milla u 25. minuti postigao gol za 1:0 i do 63. minute je Realov plasman bio upitan, makar su bile izuzetno male šanse da se to uistinu i dogodi.

Mayoral je u 63. minuti otklonio sve sumnje domaćih navijača oko plasmana u osminu finala, a isti je igrač pet minuta kasnije zabio za preokret Kraljeva. U finišu meča Portilla zabija za konačnih 2:2 i ponosan oproštaj Fuenlabrade od Kupra Kralja.

Za Real su od prve minute igrali Navas, Hernandez, Nacho, Tejero, Hakimi, Llorente, Kovačić, Amaiz, Ceballos i Mayoral, dok su s klupe šansu dobili Bale (asistirao kod gola), Querzada i Valenciano.

Nešto ranije Numancia je izbacila Malagu, Leganes je eliminisao Valladolid, a Celta je prošla ispred Eibara.

Kup Kralja, šesnaestina finala, revanš:
Real Madrid - Fuenlabrada 2:2 (Mayoral 63, 70/ Mila 25, Portilla 89)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti