Boris Pandža se oglasio na Facebooku

Nekadašnji bh. reprezentativac odao počast zločincu Praljku

Endin Čaušević, foto: EPA

Osuđeni ratni zločinac Slobodan Praljak umro je danas u bolnici u Haagu nakon što je odlučio popiti otrov u sudnici Haškog tribunala.

Haški tribunal jutros je potvrdio Praljku kaznu od 20 godina zatvora zbog ratnog zločina u BiH. Praljak je bio komadant glavnog štaba HVO-a u ratu, a 2013. godine osuđen je na 20 godina zatvora nakon čega je danas potvrđena ova presuda.

Praljak je nakon toga poručio sudijama da on nije ratni zločinac i da odbacuje tu presudu. Potom je popio otrov, a nekoliko sati kasnije iz Haaga je potvrđeno da je ovaj osuđeni ratni zločinac preminuo.

Mnogo prašine nakon toga podigao je i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Boris Pandža koji je odlučio odati počast zločincu Praljku. Pandža je nakon današnji dešavanja odlučio da "uredi" svoju naslovnu fotografiju na Facebooku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.