Fudbaleri Herthe su nakon novog poraza ostali u donjem dijelu tabele

Njemačka Bundesliga

Ibišević odigrao 82 minute u porazu Herthe

Hertha je danas izgubila na domaćem terenu od Eintrachta iz Frankfurta sa 2:1 u okviru njemačke Bundeslige.

 

Ekipa iz Berlina u posljednje vrijeme igra toplo-hladno, a nakon prošlosedmične pobjede protiv Kolna danas su doživjeli novi poraz i to od Eintrachta.

Ekipa koju sa klupe predvodi hrvatski trener Niko Kovač igra veoma dobru sezonu, a da su sjajni na gostujućim terenima potvrdili su danas protiv Herthe jer su ostvarili četvrtu gostujuću pobjedu uz tri remija i samo jedan poraz.

Hertha je povela danas preko Selkea u 15. minuti, ali gosti do poravnanja dolaze 11 minuta kasnije. U nastavku meča pobjedu Eintrachtu donosi Kevin-Prince Boateng deset minuta prije kraja meča. Nekadašnji bh. reprezentativac Vedad Ibišević odigrao je 82 minute za domaće.

Eintracht je sada na 8. poziciji sa 22 boda, dok je Hertha tri mjesta ispod sa pet bodova manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.