Sjajni Ibišević sa dva gola donio pobjedu Herthi kod Kolna

Njemačka Bundesliga

Sjajni Ibišević sa dva gola donio pobjedu Herthi kod Kolna

Fudbaleri Herthe slavili su pobjedu danas na gostovanju kod Kolna sa 2:0 u okviru 13. kola njemačke Bundeslige.  

Hertha je povela u 17. minuti, a strijelac je bio nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević. Vedo se najbolje snašao nakon kornera u šesnaestercu domaćih i nekako je uspio da 'ugura' loptu u mrežu za vodstvo svog tima.

To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. U nastavku susreta Hertha je postigla još jedan pogodak i to ponovo preko Ibiševića. Bh. napadač je ovog puta pogodio sa bijele tačke za potvrdu pobjede gostiju.

Inače, Ibiševiću je ovo bio već četvrti gol na posljednje tri utakmice u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha se nakon ove pobjede probila do 11. pozicije sa 17 osovjenih bodova, dok je Koln ostao posljednji na tabeli sa samo dva osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi