Prvi koji je to uspio

Nevjerovatni Cristiano Ronaldo postavio još jedan rekord u Ligi prvaka

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida savladali su večeras na domaćem terenu Borussiju Dortmund sa 3:2 u posljednjem meču grupne faze Lige prvaka.

Kraljevski klub će s druge pozicije čekati izvlačenje parova za osminu finala jer je Tottenham pobjedom nad APOEL-om osigurao prvo mjesto. Ipak, na Santiago Bernabeu večeras je vladala slavljenička atmosfera.

U centru pažnje ponovo je Cristiano Ronaldo koji je postavio još jedan nevjerovatan rekord u Ligi prvaka. Portugalski fudbaler je zatresao mrežu Dortmunda u večerašnjoj utakmici i postao je prvi igrač koji je uspio da postigne gol u svim mečevima grupne faze ovog takmičenja.

Iako je Ronaldo u golgeterskoj krizi što se tiče La Lige u Ligi prvaka mu ide fenomenalno. Portugalac je nakon šest utakmica postigao čak devet golova i ubjedljivo je prvi strijelac dosadašnjeg dijela Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.