Filipini, Japan i Indonezija domaćini turnira 2023. godine

Finale Svjetskog prvenstva u košarci pred više od 55.000 navijača

Teme:

Danas je na svečanoj ceremoniji održanoj u sjedištu FIBA-e u Švicarskoj i zvanično potvrđeno da će organizatori Svjetskog košarkaškog prvenstva 2023. godine biti Filipini, Indonezija i Japan.

Na Mundobasketu 2023. godine će učestvovati 32 reprezentacije, a odlukom FIBA-e polufinalni i finalni mečevi će se igrati na Filipinima.

Zanimljivo je i da bi finalni susret smotre najboljih svjetskih selekcija mogao biti jedan od najgledanijih ikada, s obzirom da će se igrati u Philippine Areni u provinciji Bulacan koja ima kapacitet od oko 55.000 gledatelja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.