Sastanak u Minhenu obradovao klubove iz ABA lige

Sprema se nova Euroliga

Sastanak u Minhenu obradovao klubove iz ABA lige

E. Škorić
Teme:

U Minhenu je održan sastanak Svjetske košarkaške organizacije (FIBA) i došlo se do novih informacija kada je u pitanju nova Euroliga.

Patrick Baumann, generalni sekretar FIBA-e, sastao se sa predstavnicima ULEB-a, ABA lige, VTB lige, srbijanske, francuske, njemačke, italijanske, poljske, grčke, turske, izraelske lige...

Razgovaralo se o formiranju Eurolige i Eurokupa po modelu koji je sličan UEFA-inom. Kako se navodi, Euroliga će imati 32 ili 34 učesnika, a za ABA ligu osigurana su dva mjesta uz jedno u kvalifikacijama.

Formirane su u dvije radne grupe, a novi sastanak u Minhenu je 7. januara naredne godine. Konačni rok za konačni dogovor je za 18. januar.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.