Odlazi iz Dinama

Dinamov Čileanac pronašao novi klub?

Čileanac Angelo Henriquez ove zime će gotovo sigurno napustiti Dinamo, javljaju mediji iz susjedstva.

Henriquez je u Dinamo doveden kao veliko pojačanje, međutim taj epitet za vrijeme dosad provedeno u klubu nije opravdao i svima je jasno da se nalazi na izlaznim vratima hrvatskog kluba.

Sudeći prema pisanju inostranih medija, Henriquez bi nakon što napusti Zagreb mogao osvanuti u - Meksiku. Za njegove usluge se interesuje tamošnji Atlas iz Guadalajare, a od potpisa ga navodno dijeli samo još ljekarski pregled. No, Sportske novosti tvrde da je Dinamo odbio prvu službenu ponudu i sada čeka malo izdašniju.

Od ranije Henriquezu ne ide u prilog ni činjenica kako su modri skauti u ozbiljnoj potrazi za novim napadačem. Iako službene potvrde nema, sve je dogovoreno sa Marijom Gavranovićem, a to sve skupa znači da su čileanskom fudbaleru dani odbrojani.

Podsjećanja radi, Henriquez je u Dinamo stigao 2014. godine. Na evropskom tlu je još imao ugovore u Wiganu, Zaragozi i Manchester Unitedu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.