Semafor na Gradskom stadionu nije izdržao. Jednostavno, vjetar je rušio sve pred sobom i Borac će morati izdvojiti novac za saniranje štete.

Nevrijeme napravilo veliku štetu na Gradskom stadionu

Vjetar u Banjoj Luci srušio semafor

M. Šljivak

Olujno nevrijeme koje je zahvatilo Banja Luku prethodnih dana napravilo je veliku štetu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Vjetar, koji je puhao preko 100 kilometara na sat, rušio je sve pred sobom. Tako je na Gradskom stadionu u Banjoj Luci od siline udara oboren i semafor, ali i je i ostatak infrastrukture ozbiljno oštećen.

Veliki broj reklama je uništen. Rukovodstvo kluba će pokušati što prije da sanira nastalu štetu, koja je novčano sigurno velika.

Da u redovima Borca ne sjede mirno kada je nevolja u pitanju, dokaz je i prošlosedmični meč 18. kola Premijer lige BiH protiv Širokog. Snijeg je tokom noći potpuno prekrio teren, ali je angažmanom svih u klubu, sve jako brzo očišćeno i meč je bez problema odigran.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao nagrada je stilga i pobjeda od 2:1 koja timu iz Banja Luke vraća nadu za bolje rezultata u drugom dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.