Real Madrid će u finalnu Svjetskog klupskog prvenstva igrati protiv Gremija

Polufinale Svjetskog klupskog prvenstva

Kraljevi uz dosta muke savladali Al-Jaziru i plasirali se u finale

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se finale Svjetskog klupskog prvenstva nakon pobjede protiv Al-Jazire (2:1) u polufinalu ovog takmičenja. Španski klub je tek nakon preokreta uspio da savlada svog protivnika i dođe do finala gdje će protiv Gremija pokušati odbraniti titulu prvaka svijeta.

Kraljevski klub je uz dosta muke uspio da se domogne finala preokretom u drugom dijelu današnjeg meča. Al-Jazira je imala prednost nakon 41. minute kada je mrežu Real Madrida zatresao Romarinho na asistenciju Boussufe.

Međutim, Real je uspio da dođe do preokreta u nastavku meča. Prvo je u 53. minuti na 1:1 izjednačio Ronaldo, a konačnih 2:1 postavio je Gareth Bale u samom finišu meča. Kraljevi će u finalu igrati protiv Gremija koji je jučer savladao u polufinalu Pachucu sa 1:0.

Treba reći da je meč obilježio i cirkus sa video tehnologijom, te da je sudija poništio dva gola, po jedan na obje strane. Sudija je u oba slučaja prvo priznao gol, pa tek nakon nekoliko minuta kasnije mijenjao svoje odluke.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:

Real Madrid - Al-Jazira 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.