Ronaldo angažovao advokate da razgovaraju sa Florentinom Perezom

Želi napustiti Real ako Neymar dođe

Ronaldo angažovao advokate da razgovaraju sa Florentinom Perezom

E. Čaušević, foto: EPA

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše o tome da će Real Madrid na kraju ove sezone pokušati svim silama u svoje redove dovesti Neymara.

Brazilac je ljetos odlučio da napusti Barcelonu i ode u PSG za nevjerovatnih 222 miliona eura. Ipak, prije nekoliko dana pojavila se priča da bi Neymar nakon samo jedne sezone mogao da se vrati u Španiju, ali u redove ljutog rivala Barcelone, Real Madrid.

Predsjednik Kraljeva, Florentino Perez, priznao je da bi volio da Neymar dođe u Real jer je želio dovesti ovog igrača još dok je igrao u Santosu. Međutim, čini se da nisu baš svi oduševljeni što bi Neymar u budućnosti mogao igrati u Real Madridu, a jedan od "nezadovoljnih" je i Cristiano Ronaldo.

Kako pišu mediji na Pirinejima, Ronaldu se ne sviđa činjenica što Perez žei dovesti Neymara, jer želi ostati prva zvijezda kraljevskog kluba. Kako piše ugledna Marca, portugalski fudbaler je čak angažovao svoje advokate da razgovaraju sa alfom i omegom Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Ronaldovi advokati će uskoro razgovarati s Perezom o njegovoj otkupnoj klauzuli koja iznosi čak milijardu eura. U slučaju da Neymar dođe u Real Madrid onda Ronaldo želi da ta klauzula bude znatno manja kako bi mogao nesmetano da napusti Santiago Bernabeu.

Najbolji igrač svijeta u 2017. godini s Real Madridom ima ugovor do ljeta 2021. godine i jasno je da baš i ne želi dijeliti svlačionicu s Neymarom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi