Foto: EPA

Prva pobjeda nakon dvije i po godine

Veith slavila u Val d'Isereu

Midhat Šljivak

Austrijska skijašica Anna Veith pobjednica je superveleslaloma u francuskom Val d'Isereu.

Dvostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa se očigledno vraća u pobjedničkom stili nakon što je propustila veći dio prošle sezone i kompletnu pretprošlu i ovo joj je prva pobjeda nakon dvije i po godine.

Veith je slavila sa vremenom 1:05.77, iza nje je sa 48 sekundi zaostatka drugo mjesto osvojila Tina Weirather, dok se na postolju još našla Italijanksa Sofia Goggia.

Weirather je zadržala vodstvo u poretku superveleslalomašica sa 240 bodova, dok je u ukupnom poretku Svjetskog kupa vodeća Amerikanka Mikaela Schiffrin sa 521 bodom

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.