20. kolo 1.HNL

Hajduk u drugom poluvremenu razbio Inter iz Zaprešića

Samir Mlaćo

Nogometaši Hajduka danas su u okviru 20. kola 1.HNL na svom Poljudu deklasirali Inter iz Zaprešića sa ubjedljivih 5:0.

Nakon prvih 45. minuta mreže se nisu tresle, gosti su dobro stajali, a Hajduk nije uspio pronaći način da dođe do gostujućeg golmana Mrmića.

Ipak, u drugom poluvremenu pet pogodaka u mrežu Zaprešićana. Goste je načeo Ohandza u 49. minuti, a zatim samo sedam minuta kasnije Said povisuje na 2:0. Do kraja dva pogotka pogotkca Ercega i jedan Portuglaca Huga Almeide koji je priliku dobio u 57. minuti.

Zanimljivo da gosti tokom 90. minuti nisu uputili nijedan udarac na gol Hajduka, te to dovoljno govori o njihovoj predstavi na Poljudu.

Hajduk je sada drugoplasirani i ima 38 osvojenih bodova i za jesenjim šampionom Dinamom zaostaje 12 bodova. Inter Zaprešić je petoplasirani sa 26 bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

1.HNL, 20.kolo:

Hajduk - Inter Zaprešić 5:0 (0:0)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.