Beganović ističe da je presudila mala minutaža, ali da i pored toga ostaje vjerni navijač tima s Grbavice

Mladi napadač potpisao prijevremeni raskid ugovora

Beganović: Neopisivo loš osjećaj je napustiti Grbavicu, ali šta je, tu je

Samir Mlaćo

Mladi napadač Dženis Beganović jučer je napustio FK Željezničar, tačnije potpisao prijevremeni raskid ugovora i tako postao slobodan igrač.

Beganović je ponikao na Grbavici, za seniorski tim debitovao protiv Slavije 23.03.2015. godine, a protekle sezone boravio je i na posudbi u Metallegheu.

Ove poluezone nije bio u planovima Admira Adžema, te je njegov odlazak sasvim očekivan.

"Navijač sam Želje od malih nogu i to ću i ostati, ali sada je presudila moja mala minutaža. U cilju daljnje karijere mislim da je ovo najbolje riješenje za mene. Neopisivo loš osjećaj je napustiti Grbavicu, ali šta je, tu je", ističe Beganović za SportSport.ba.

Priznaje da već ima ponuda.

"Imam ponuda, ali nigdje ne žurim. Dobro ću razmisliti, pa onda vidjeti šta i kako dalje".

Pogodak protiv Ferecencvaroša u minimalnoj pobjedi Željezničara u Mađarskoj sigurno će mu ostati u posebnom sjećanju. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Rado ću se sjećati te utakmice i pogotka svakog dana mog života. Čast mi je što sam bio dio te priče".

Željezničar je polusezonu završio na prvom mjestu, a izborio je i prolaz u polufinale Kupa BiH. Navijači žele duplu krunu, a Beganović i pored toga što napušta Plave svom bivšem klubu želi sve najljepše.
"Nadam se da će momci izboriti duplu krunu, jer su oni to zaslužili, svi do jednog. Vjerujem u duplu krunu i puno sreće mojim lavovima", kazao je Dženis Beganović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.