Banjalučani se pojačavaju

Karić i Mahović nove akvizicije Borca

Mahir Karić i Armin Mahović u proljetnom dijelu sezone će nastupati za banjalučki Borac.

Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba, ali i čovjek zadužen za sportski sektor u FK Borac Igor Janković potvrdio je da je s pomenutim dvojcem postignut dogovor i u toku sljedeće sedmice će zvanično biti potpisani ugovori.

Karić će svojim dolaskom na Gradski stadion pojačati konkurenciju u veznom redu, a prvi dio sezone je proveo u Vitezu kao posuđen igrač Olimpika. S druge strane, Mahović je krilni napadač i također je prije dolaska u Borac bio član sarajevskog kluba.

Čelnici banjalučkog kluba pregovaraju i sa Matejom Markovićem, golmanom Čelika i mlade reprezentacije BiH, ali od eventualnog transfera će ovisiti i to hoće li Nemanja Trkulja otići u inostranstvo u ovom prijelaznom roku.

Borac je, podsjećamo, jesenji dio sezone u bh. prvenstvu završio na sedmoj poziciji sa 24 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.