Borac u lovu na pojačanja: Na meti dvojac iz Premijer lige BiH?
Banjalučani pojačanja traže u 'domaćem bazenu', odnosno Premijer ligi BiH (Foto: SportSport.ba)

Bit će novih imena u Borcu

Borac u lovu na pojačanja: Na meti dvojac iz Premijer lige BiH?

Čelnici Borca tokom zime namjeravaju pojačati i osvježiti momčad da bi bili spremni za lov na poziciju koja vodi u Ligu za prvaka.

U grad na Vrbasu bi tokom zime trebalo da sleti nekoliko pojačanja, a fudbalere koji bi mogli biti od pomoći u drugom dijelu sezone Banjalučani su pronašli u 'domaćem bazenu', odnosno Premijer ligi.

Osim Perice Ivetića, na meti crveno-plavih se, sudeći prema pisanju Nezavisnih, nalaze Mahir Karić i Matej Marković. Kada je u pitanju Karić, radi se o igraču koji bi trebao da pojača konkurenciju u veznom redu, a prvi dio sezone je proveo u Vitezu kao pozajmljen igrač sarajevskog Olimpika.

S obzirom da su sve glasnije špekulacije da bi mladi golman Nemanja Trkulja mogao otići preko grane, u Borcu idealnu zamjenu vide u Markoviću, koji je u prvom dijelu sezone nosio dres zeničkog Čelika. Prije toga je igrao za nekoliko hrvatskih klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ovom trenutku dovođenje Markovića je teži posao za Borac, pošto se za usluge ovog novopečenog mladog reprezentativca BiH također interesuje i aktuelni prvak Zrinjski.

Borac je, podsjećamo, jesenji dio sezone u bh. prvenstvu završio na sedmoj poziciji sa 24 osvojena boda. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi