Čudo u Bristolu. Korey Smith je malom timu donio veliku radost, te su večeras potvrdili kako nije čudo što su u vrhu Championshipa. Sigurno je da će biti i glavni kandidati za plasman u društvo najboljih, ovakvom igrom tamo im je mjesto.

Luda završnica meča

Bristol u nadoknadi srušio veliki Manchester United

Midhat Šljivak

Čudo se desilo. Mali Bristol City pobijedio je Manchester United sa 2:1 i plasirao se u polufinale Carabao kupa.

Odličan meč pružio je domaći tim. Hrabo su se potukli sa velikanom engleskog fudbala i na kraju su nagrađeni prolazom u polufinale ovog takmičenja.

Prvo poluvrijeme donijelo je nekoliko prilika sa obje strane. United je dva puta pogodio okvir gola, ali se na odmor otišlo bez golova i sa ogromnom nadom za domaće.

Nastavak donosi pravu ludnicu. Bristol je poveo sa 1:0 u 51. minuti sjajnim golom Bryana, ali je radost trajala samo sedam minuta jer je meč na početak vratio Zlatan Ibrahimović golom iz slobodnjaka za 1:1.

Kada su svi očekivali kraj i produžetke, domaći stižu do gola. U trećem minuti nadoknade Korey Smith pogađa za 2:1, erupciju oduševljenja i veliku pobjedu Bristola koji je ostvario jednu od najvećih pobjeda u historiji kluba.

Milan Đurić nije bio u protokolu za ovaj meč.

Carabao kup:

Bristol City - Man. Utd 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.