Wagner predstavljen u novom klubu

Zvanično: Bayern doveo rezervu za Lewandowskog

Njemački fudbaler Sandro Wagner od danas je i zvanično novi fudbaler Bayerna iz Minhena. 

Bayern je dugo vremena tražio pravo napadačko rješenje koje će biti zamjena za poljskog napadača Roberta Lewandowskog, a pronašao ga je u 30-godišnjem Wagneru koji je do sada igrao za Hoffenheim.

Wagner je potpisao dvogodišnj ugovor koji će ga za Bayern vezati do januara 2020. godine, a u klubu iz Minhena je zadužio dres sa brojem 2. U prvom dijelu sezone Wagner je u dresu Hoffenheima odigrao 11 utakmica u Bundesligi i postigao je četiri gola uz dvije asistencije.

Inače, ovaj fudbaler je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Bayerna, ali je za prvi tim upisao samo četiri nastupa i to prije desr godina. Kasnije je nosio dresove Duisburga, Werder Bremena, Kaiserslauterna, Herthe i Darmstadta, prije nego što je 2016. godine prešao u Hoffenheim.

On je čak uspio da skupi i sedam mečeva za reprezentaciju Njemačke te je postigao pet golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.