Bayern završio posao: Stiže zamjena za Lewandowskog
Foto: EPA

Sandro Wagner od januara u bavarskom velikanu

Bayern završio posao: Stiže zamjena za Lewandowskog

M. Šljivak

Minhenski Bayern dogovorio je dolazak prvog pojačanja za januarski prelazni rok. Novi član aktuelnog prvaka Bundeslige postaće napadač Hoffenheima Sandro Wagner (30).

Kako navode njemački mediji, reprezentativac ove zemlje dogovorio je sve uslove sa bavarskim velikanom i on će od januara obući dres najvećeg njemačkog kluba.

Bayern će za usluge iskusnog napadača Hoffenheimu isplatili 12 miliona eura, a transfer može biti još i veći ako Wagner ispuni određene bonuse koji će se naći u ugovoru.

Wagner će sa šampionom Njemačke potpisati ugovor na dvije i po godine i to će mu sasvim sigurno biti kruna karijere.

Interesantno, Wagner je počeo karijeru u Bayernu. Postigao je čak i jedan gol za prvi tim, ali se zbog male minutaže odlučio na odlazak 2008. godine, a prešao je u Duisburg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Potom je igrao za Werder, Kaiserslautern, Herthu i Darmstadt, a u junu prošle godine postao je član Hoffenheima.

Ove sezone je nastupio u 17 utakmica za klub iz Sinsheima i postigao je šest golova, a u Bayernu će imati ulogu rezerve Robertu Lewandowskom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi