Nevjerovatna borba

Vjerovali ili ne? Bob Sapp se bori protiv medvjeda

Midhat Šljivak

Američki MMA borac Bob Sapp završiće ovu godinu posve nevjerovatnom borbom.

Njegov protivnik u Kyokugen organizaciji biće, vjerovali ili ne, medvjed, a borba je na rasporedu 31. decembra u Japanu.

Sappu će se u ringu suprostaviti grizli medvjed. Amerikanac će u ringu biti omotan komadima mesa koji bi trebali privući medvjeda u borbu.

Japanci su vjerovatno ovog puta dobro pretjerali, ali očigledno da Sapp čini sve zbog novca kojeg je prethodnih godina zarađivao primajući batine širom svijeta.

Nekadašnji član organizacija K-1 i Pride je u karijeri na omjeru od 12 pobjeda i 18 poraza u kickboxingu. Na početku karijere je uspio dva puta da pobijedi legendarnog Ernesta Hoosta , ali u posljednjih 12 godina ima samo dvije pobjede.

U MMA-u je također krenuo dobro, ali je i tu ubrzo postao vreća za vježbanje i pored 11 pobjeda ima i 20 poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.