Nevjerovatna situacija u Engleskoj

Treneri oba kluba dobili otkaz poslije utakmice

Da je u engleskom fudbalu sve moguće, dokaz je i situacija nakon završetka jučerašnje utakmice Championshipa između Sheffield Wednesdayja i Middlesbrougha.

Meč je okončan pobjedom gostujuće ekipe rezultatom 2:1, ali neće se pamtiti po preokretu Middlesbrougha u drugom poluvremenu već po situaciji nakon završetka utakmice, koju su treneri obje ekipe "platili glavom".

Naime, i Sheffield Wednesday i Middlesbrough uručili su otkaze svojim trenerima Carlosu Carvalhalu i Garryju Monku i to zbog loših rezultata koje ovi timovi bilježe u dosadašnjem dijelu sezone.

Monka od otkaza nije spasila čak ni pobjeda, s obzirom da Middlesbrough zauzima tek devetu poziciju u Championshipu. On je na klupi bivšeg premierligaša proveo svegašest mjeseci.

S druge strane, Carvalhal se na klupi Sheffield Wednesdayja zadržao dvije i po godine, ali je morao da ode nakon što je njegov tim pao tek na 15. mjesto na tabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.