Bomba Adama Reacha utišala Villa Park nakon 18 sekundi
Foto: Screenshot

Sheffield Wednesday bolji od Aston Ville

Bomba Adama Reacha utišala Villa Park nakon 18 sekundi

Aston Villa ove sezone želi izboriti promociju u Premier ligu, a u okviru 16. kola Championshipa je na Villa Park doputovala ekipa Sheffield Wednesdayja i upisala važnu pobjedu rezultatom 1:2.

Veliki šok za sve domaće navijače na Villa Parku je uslijedio nakon samo 18 sekundi susreta. Lopta je došla do Adama Reacha koji upućuje pravu bombu ka golu domaćih i postiže prekrasan pogodak za vodstvo svoje ekipe.

Rhodes je u 23. minuti povisio vodstvo Sheffield Wednesdayja na 0:2, da bi fudbaleri Ville do kraja utakmice uspjeli stići tek do počasnog gola. Strijelac za konačnih 1:2 je bio Samba u 95. minuti susreta.

Ovo je za Aston Villu bio prvi ligaški poraz na Villa Parku još od aprila, a ova ekipa se sada nalazi na petom mjestu u Championshipu sa sedam bodova manje od ekipa koje se nalaze na pozicijama koje donose direktan plasman u Premier ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti