EPA

Ronaldo iza sebe ostavio Hamiltona i Federera

Još jedno priznanje za najboljeg igrača na svijetu

Eldar Ganibegović

Fudbaler Real Madrida Cristiano Ronaldo iza sebe ima sjajnu godinu. Osvojio je Portugalac sa kraljevskim klubom La Ligu i Ligu prvaka, a onda su uslijedile mnogobrojne individualne nagrade, a ona za njega možda najvažnija je Zlatna lopta, međutim na tome nije stao.

Poljska novinska agencija već godinama unazad proglašava najbolje sportaše godine, tačnije od 1958., a posljednje dvije godine ova laskava titula pripala je upravo Ronaldu.

Naime, Portugalac je drugi put zaredom proglašen najboljim evropskim sportašem u izboru PAP. Glasalao je 26 evropskih novinskih agencija, a napadač Madriđana je osvojio 159 bodova, dok je iza sebe ostavio vozača Formule 1 Lewisa Hamiltona i tenisera Rogera Federera.

Četvrti je bio Rafael Nadal (tenis), peta Sarah Sjostrom (plivanje), šesti Marcel Hirscher (alpsko skijanje), sedma Laura Dahlmeier (biatlon) i Mo Faraha (atletika), deveti Chris Froome (biciklizam), dok se u top deset i grčka atletičarka Ekaterina Stefanidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.