Pojačao se tim sa Otoke

Karić iz Borca u Olimpik

Midhat Šljivak

Iskusni napadač Mahir Karić (31) novi je član sarajevskog Olimpika.

Ovaj 31-godišnji fudbaler napustio je redove banjalučkog Borca nakon šest mjeseci, dogovorio je sve uslove sa Olimpikom i ponovo će nositi dres ovog tima.

Karić je ranije već nastupao za tim sa Otoke. Proveo je u Olimpiku godinu dana u sezoni 2012/2013, da bi zatim igrao za Sarajevo, Travnik, Akzhayik iz Kazahstana, te Čelik i Slobodu.

Protekle polusezone Karić je nastupio u 17 utakmica za Borac. Postigao je svega pogotka, ali se odlučio za novu promjenu sredine nakon što su se klubovi dogovorili oko transfera.

Karić je karijeru počeo u zeničkom Čeliku, a sigurno je da će predstavljati veliko pojačanje za Olimpik u nastavku sezone u kojem Vukovi s Otoke imaju cilj izboriti se za povratak u društvo najboljih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.