Nakon sinoćnjeg poraza

Jurčić: Morali smo izgubiti

Adnan Beganović

Trener zagrebačkog Dinama Krunoslav Jurčić je nakon poraza od Ajaxa (0:2) na novinarskoj konferenciji konstatirao kako je njegova momčad morala izgubiti.

"Prema svemu viđenom na terenu izgleda da imamo takav tretman u Evropi da bi bilo puno korektnije i bolje da su nas izbacili iz takmičenja", rekao je razočarani Jurčić.

Svoje razmišljanje o utakmici, kako je objasnio, potkrijepljeno je nakon što je pregledao snimke ključnih događaja na televiziji. Prema njegovim riječima prvi Ajaxov gol postignut je iz nedozvoljene pozicije, a također je dodao i da su neopravdano dodijeljena oba crvena kartona njegovim igračima.

Na pitanje je li razmišljao o ostavci, trener Dinama je rekao, kako je iznimno ponosan na svoju momčad koja je ostavila srce na terenu i da s takvom momčadi ne bi ni pomišljao na ostavku.

Također je obavijestio i da je Ivica Vrdoljak, pouzdani vezni igrač, zaradio povredu zadnje lože zbog čega je zamijenjen u poluvremenu, pa će vjerojatno pauzirati neko vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.