Jubilarna 20. pobjeda u sezoni

Građani u svom stilu, Watford lak plijen na Etihadu

Manchester City je večeras došao do svoje jubilarne 20. pobjede u ovoj sezoni Premier lige i to na svom terenu protiv Watforda (3:1).

Tek što je utakmica počela, Građani su poveli sa 1:0 pogotkom Sterlinga nakon samo 38 sekundi. Već u 13. minuti bilo je 2:0, kada je Kabasele nakon ubacivanja De Bruynea zatresao vlastitu mrežu.

Igrao se 63. minut kada je City postigao i treći gol, ovoga puta preko Sergija Aguera, da bi konačan rezultat utakmice u 82. minuti postavio Andre Gray.

Manchester City je ostao ubjedljivo prvi na tabeli sa 62 boda iz 22 utakmice, uz impresivan skor 22-2-0 i gol razliku 64:13. Ispred Manchester Uniteda je 15, a ispred Chelseaja 17 bodova uz utakmicu više.

Watford je i dalje u sredini tabele, zauzima 10. mjesto sa 25 osvojenih bodova.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.