Foto: EPA

Interesantna situacija

Vjerovali ili ne: Napadač odabrao Wolverhampton umjesto Reala

Midhat Šljivak

Član engleskog Championshipa i glavni kandidat za ulazak u društvo najboljih timova naredne sezone, ekipa Wolverhampton Wanderersa, uspjela je da ukrade igrača Real Madridu.

Prethodnih mjeseci 20-godišnji napadač drugog tima Valencije Rafa Mir povezivao se sa prelaskom u Real. Gotovo sve je bilo dogovoreno, ali se u posljednji čas desio preokret i mladi napadač će karijeru nastaviti u Engleskoj.

Odabrao je ekipu Wolverhamptona. Oni će mu omogućiti da igra seniorski fudbal na visokom nivou, dok su mu Kraljevi nudili igranje u rezervnom timu uz opciju da odigra poneki nebitan meč za prvi tim.

Mir to nije želio prihvatiti. Odlučio se pridružiti nekadašnjem treneru Nunu Espiritu Santu koji mu je u Valenciji pružao šansu u prvom timu i on će dodatno pojačati Wandererse koji krupnim koracima jurišaju na Premier ligu.

Wolvesi će Valenciji za usluge ovog fudbalera isplatiti dva miliona eura, a Mir će dobiti ugovor na četiri godine.

Ovaj napadač je u karijeri igrao za omladinske ekipe Barcelone i Murcije, a član Valencije je postao 2012. godine. Za prvi tim Šišmiša je odigrao dva meča.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.