Tim sa Koševa dobija prvo pojačanje?

Ofosu stigao na pregovore sa Sarajevom · Ekskluzivno

Reagy Ofosu, fudbaler iz Gane sa njemačkim pasošem, bit će najvjerovatnije prvo pojačanje FK Sarajevo.

Unazad nekoliko sedmica se špekuliše o dolasku Ofosua na Koševo, a da bi od cijele priče nešto moglo biti svjedoči i to što je ovaj 26-godišnji fudbaler već stigao u bh. prijestolnicu na pregovore sa Sarajevom.

Ofosu će se ubrzo sastati sa čelništvom trenutno trećeplasiranog tima BHT Premijer lige BiH i u sljedećim danima bi se trebala znati njegova sudbina, odnosno hoće li dogovoriti saradnju i pojaviti se na prozivci koja je zakazana za ponedjeljak.

Proteklih dana za Ofosuove usluge se interesovao i turski drugoligaš Elazigspor, međutim do dogovora nije došlo, pa je sve izvjesnije da će svoju karijeru nastaviti na Koševu.

Tamnoputi Ofosu igra na poziciji lijevog krila, a u svojoj karijeri je prije Istre 1961 igrao za NEC Nijmegen, Grodig, Chemnitzer, Ingolstadt, te drugi tim Hamburger SV-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.