Ante Erceg prihvatio bogatu ponudu iz Dubaija

Najbolji igrač Hajduka ide u egzotičnu sredinu: Morao sam to uraditi!

Hajduk je danas konačno prodao svog najboljeg fudbalera Antu Ercega, o čijem se odlasku dugo špekulisalo.

Iako je Erceg imao dosta ponuda od evropskih klubova, na kraju se odlučio za fudbalski najmanje atraktivnu lokaciju - Al Ahli Shabab.

Međutim, sama činjenica da će Erceg živjeti u Dubaiju dovoljno je privlačna sada već bivšem fudbaleru Hajduka, koji je zanemario neke druge stvari i opredijelio se da osigura životnu egzistenciju, što će svakako i uraditi ukoliko sve bude išlo po planu.

Naime, Erceg će u Al Ahliju mjesečno zarađivati čak 100.000 dolara, a s obzirom da ima već 29 godina, jasno je da takve uvjete nije bilo moguće odbiti.

"Hajduk me je doveo iz druge turske lige kada niko nije vjerovao u mene. Mnogi su tada za mene govili da sam invalid, da sam propao i da nikada neću uspjeti. Ljudima iz Hajduka hvala na ukazanom povjerenju, vjerujem da sam ga i opravdao i dao svoj maksimum u svakoj minuti koju sam proveo na terenu", započeo je Erceg, te nastavio:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Iskreno, teško mi je da odem, ali u 29. godini moram misliti na sebe i na svoje. Jednostavno sam morao to uraditi. Ovo je bila prilika koja dolazi jednom u životu i vjerujem da će navijači imati razumijevanja, ali niko ne zna kakav je to osjećaj dok se ne nađe u takvoj situaciji. Još jednom, hvala svima".

Dobitnik nagrade "Hajdučko srce" će svom klubu donijeti odličnih 1.8 miliona eura zarade od transfera, a ostat će upamćen po sjajnim partijama u dresu Hajduka za koji je ukupno odigrao 56 utakmica uz učinak 26 golova i 18 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.