Splićani iz Turske u Gabelu

Hajduk potvrdio učešće na turniru u Gabeli

Samir Mlaćo

Splitski Hajduk na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio je učešće na 28. memorijalu Andrija Anković u Gabeli.

Dva dana ranije Splićani će završiti pripreme u Turskoj, te krenuti put Gabele.

"Osim Hajduka i domaćeg GOŠK-a na turniru će sudjelovati mostarski Zrinjski, drugoplasirana momčad BIH Premijer lige te vodeća momčad Crnogorske prve lige, Sutjeska iz Nikšića. Prva utakmica na turniru odigrat će se između Zrinjskog i Sutjeske (13 sati), dok će dva sata kasnije na teren izaći domaćin GOŠK i Hajduk. Hajduku će ovo biti deveti nastup na Memorijalu, a šest puta (1991., 1999., 2000., 2001., 2002., 2013.) Bijeli su osvajali naslov najbolje momčadi turnira".

Hajduk će u pripremnom periodu odigrati susrete protiv Varteksa, Zurich, Lech Poznana, Trenčina, te na turniru u Gabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.