Najbolji igrač Hajduka ide u egzotičnu sredinu: Morao sam to uraditi!

Ante Erceg prihvatio bogatu ponudu iz Dubaija

Najbolji igrač Hajduka ide u egzotičnu sredinu: Morao sam to uraditi!

Hajduk je danas konačno prodao svog najboljeg fudbalera Antu Ercega, o čijem se odlasku dugo špekulisalo.

Iako je Erceg imao dosta ponuda od evropskih klubova, na kraju se odlučio za fudbalski najmanje atraktivnu lokaciju - Al Ahli Shabab.

Međutim, sama činjenica da će Erceg živjeti u Dubaiju dovoljno je privlačna sada već bivšem fudbaleru Hajduka, koji je zanemario neke druge stvari i opredijelio se da osigura životnu egzistenciju, što će svakako i uraditi ukoliko sve bude išlo po planu.

Naime, Erceg će u Al Ahliju mjesečno zarađivati čak 100.000 dolara, a s obzirom da ima već 29 godina, jasno je da takve uvjete nije bilo moguće odbiti.

"Hajduk me je doveo iz druge turske lige kada niko nije vjerovao u mene. Mnogi su tada za mene govili da sam invalid, da sam propao i da nikada neću uspjeti. Ljudima iz Hajduka hvala na ukazanom povjerenju, vjerujem da sam ga i opravdao i dao svoj maksimum u svakoj minuti koju sam proveo na terenu", započeo je Erceg, te nastavio:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Iskreno, teško mi je da odem, ali u 29. godini moram misliti na sebe i na svoje. Jednostavno sam morao to uraditi. Ovo je bila prilika koja dolazi jednom u životu i vjerujem da će navijači imati razumijevanja, ali niko ne zna kakav je to osjećaj dok se ne nađe u takvoj situaciji. Još jednom, hvala svima".

Dobitnik nagrade "Hajdučko srce" će svom klubu donijeti odličnih 1.8 miliona eura zarade od transfera, a ostat će upamćen po sjajnim partijama u dresu Hajduka za koji je ukupno odigrao 56 utakmica uz učinak 26 golova i 18 asistencija.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti