Krpić je u ovoj sezoni u dresu Slobode postigao gol Čeliku u Zenici, ali i na Tušnju

Zeničanima trebaju pojačanja u svim linijama

Čelik u pregovorima s Krpićem i Rustemovićem

Dino Kurbegović, foto: SportSport.ba

Ako žele da opstanu u Premijer ligi, klub s Bilinog polja što brže mora angažovati 10-tak kvalitetnih nogometaša, kako bi imali šanse da na proljeće ostvare svoj cilj.

Na Bilinom polju nikada nije dosadno, danas smo napisali nekoliko tekstova vezanih za crno-crvene, a ljudi koji su od jutros u klubu odmah su se bacili na rad, tako da su već kontaktirali nekoliko provjerenih nogometaša.

Kako saznaje SportSport.ba, Čelik je danas kontaktirao agenciju koja zastupa dvojicu nogometaša Sulejmana Krpića i Edina Rustemovića.

Obavljen je razgovor između Aska Idrizovića i predstavnika dvojice nogometaša, a u narednim danima trebali bi se finiširati dogovori na obostrano zadovoljstvo.

Sulejman Krpić ikona je navijača Slobode, a zanimljivo da je ove sezone od četiri gola u Premijer ligi, dva postigao Čeliku. Krpić je pogađao u Zenici, ali i na Tušnju, gdje je uspio i asistirati za jedan gol. Njegov dolazak na Bilino polje svakako bi bio veliko pojačanje za napad Zeničana.

Edin Rustemović, posljednjih pola godine proveo je u turskom Adana Demirsporu, a prije toga je uspješno nastupao za Sarajevo, Drinu, Sinđelić i OFK Beograd. Rustemović je 25-godišnjak koji se veoma dobro snalazi na svim pozicijama u veznoj liniji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od ostalih igrača koje su Zeničani kontaktirali tu su imena Ibrahima Škahića, Semira Musića, Dženana Burekovića, Renata Gojkovića, Ognjena Đelmića i Steve Nikolića.

U narednim danima Čelik će dobiti novog šefa struke, to bi prema saznanjima SportSport.ba trebao da bude Slaven Musa, koji bi do kraja sedmice i održao prozivku nogometaša, te počeo pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.