Foto: EPA

Nema šanse da se vrati ove sezone?

Kraj sezone za Mirzu Teletovića?

Midhat Šljivak

Nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović (32) vjerovatno će propustiti ostatak NBA sezone.

Teletoviću su nedavno otkriveni krvni ugrušci u plućima i to mu onemogućava normalan trening. Svaka fizička aktivnost je strogo zabranjena i kako stvari stoje, bh. košarkaš se neće vraćati u ovoj sezoni.

Klub je nedavno potvrdio da Mirza najmanje tri mjeseca neće igrati košarku. Činjenica da ne može ni trenirati u ovom periodu znači da je za njega sezona završena jer nemoguće je ostati u formi nakon višemjesečne pauze.

Također, ugrušci u plućima predstavljaju opasnost za karijeru. Iz istih razloga je karijeru okončao košarkaš Miami Heata Chris Bosh koji se dugo borio sa ovim problemima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mirza je i prije nekoliko godina dobar dio sezone propustio zbog ugrušaka u plućima. Uspio se oporaviti, ali su se novi problemi pojavili nakon operacije koljena koju je imao krajem godine.

Teletović je posljednji meč odigrao 7. novembra. Nastupio je u 10 utakmica i prosječno je ubacivao sedam poena po meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.