Za tačno izgovaranje njegovog prezimena je neophodna koncentracija

Napadač Angersa je noćna mora za svakog komentatora na svijetu

Posao sportskog komentatora sam po sebi nije lagan, a kada se još pojave kojekakve prepreke tokom prenosa, može biti i više nego nezgodan.

Izgovaranje imena i prezimena, recimo, Jakuba Kube Blaszczykowskog ili Henrikha Mkhitaryana godinama unazad stavlja na muke brojne sportske komentatore, ali pojavio se fudbaler kojem pomenuta dvojica 'nisu ni do koljena'. 

Napadač Angersa koji je jučer u 63. minuti ušao u igru protiv Lyona zove se Billy Ketkeophomphone, a pošto ovaj francuski klub baš i nije često u programskim shemama većine sportskih TV kanala, komentatori su se našli u problemima.

I sam svjestan koliko je njegovo prezime teško zapamtiti i izgovoriti, Ketkeophomphone ga je maksimalno uprostio tako što mu na dresu piše samo "Ketkeo".

Inače, riječ je o 27-godišnjem napadaču iz Laosa koji je u prošlosti igrao za švicarski Sion, a zatim Tours i Angers.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.